woensdag 14 mei 2014

UIT DE KRANT




* uit: Wijks Nieuws, 14 mei 2014

Gedichtenbundel met hoog kwispelgehalte:
Doggy Talk                                                                                                          

       
                                                                                                                       

COTHEN - De ogen van hondenbaasjes glimmen als ze vertellen over het bijzondere contact met hun hond. Veel van die glans is terug te vinden in de bundel 'Doggy Talk' van Vian Moo (1961) uit Cothen. Vanaf 10 mei is het boekje te koop bij Landwinkel De Kersenhut in Cothen, bij Bruna in Wijk bij Duurstede en via Bol.com.


Vian Moo schreef tijdens haar middelbare schooltijd haar eerste gedichten voor de schoolkrant. Eenmaal de smaak te pakken bleef ze schrijven. Vooral korte, luchtige gedichten. Ze sloot zich aan bij het Poeziecafe van Wijk bij Duurstede en droeg haar gedichten voor in de Hoffbuurt.In 1990 werd haar eerste gedichtenbundel “Om het even” gepresenteerd.
Jeller
Daarna schreef ze vooral in opdracht: liedteksten en gelegenheids-gedichten.Sinds 2012 werd de passie voor poezie opnieuw aangewakkerd
toen ze deel ging uitmaken van een nieuwe dichterskring in Scherpenzeel. Ingevingen krijgt Vian Moo overal: onderweg, tijdens een gesprek of tijdens het hardlopen. Flarden tekst komen in haar op. Deze noteert ze in haar telefoon. Later buigt ze zich erover en valt alles op zijn plek.

Zo is haar nieuwe gedichtenbundel “Doggy Talk” ook op zijn plek gevallen. Sinds 2007 is er een nieuw hoofdstuk in haar leven: Golden Retriever Jeller (2001-2013). Hij brengt zoveel moois teweeg dat Vian Moo hier wel woorden aan moet geven. “Doggy talk” is een feest van herkenning voor hondenliefhebbers. Een voorproefje is te vinden bij www.doggyverse.blogspot.nl.
Presentatie
“Doggy talk”: gedichten met een staartje dat ook buiten de regio kwispelt.
Op evenementen als Animal Event en Doggy Days draagt Vian Moo voor uit haar nieuwe bundel. Op 9 mei werd “Doggy talk” gepresenteerd in haar eigen schrijvershonk in de Breehoek in Scherpenzeel.

SOULMATE

mijn hardloopsessies
geven jou ook een voldaan gevoel
als ik thuiskom kijk je op
en hijg je uit
naast mijn luie stoel


                                                        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten